mobirise.com


PECSÉTVIASZGOMBA

Magas vérnyomás ellen 


A pecsétviaszgomba (más nevén ganoderma vagy reishi) igen sok betegség és elváltozás kezelésében lehet hasznunkra. Ázsiában a kínai orvoslás szerves része, ma már viszont elterjedtebb nyugaton is.


Manapság egyre gyakrabban használjuk magas vérnyomás kezelésére vagy kiegészítő kezelésére. Az alternatív gyógyászat eszközeit vizsgáló tanulmány, az Alternative Medicine: The Definitive Guide szerint a ganodermát olyan magas vérnyomással küzdő betegeknél alkalmazták, akik nem reagáltak a konvencionális kezelésre (vérnyomáscsökkentő gyógyszerekre). A tanulmány rámutatott, hogy ezeknek a betegeknek a vérnyomása lényegesen csökkent a ganoderma hatására, amennyiben naponta 3-4 alkalommal bevették.


A magas vérnyomás mellett a rheumatoid arthritisben alkalmazható még a PVG és rákterápiában. A pecsétviaszgombában található egy poliszacharid- peptid, ami gátolja a rheumatoid arthritis során kialakuló fibroblasztok szaporodását az ízületi nedvben. Ezek a fibroblasztok olyan sejtek, amik szabadgyökök és különböző gyulladást kialakító vegyületek termelését segítik, ezzel súlyosbítva az ízületi gyulladást.
A ráknak sok típusában alkalmazhatjuk kiegészítő jelleggel a ganodermát, például prosztatarákban, szarkómában, mellrákban vagy petefészekrákban.


Általánosságban elmondható, hogy a ganoderma az immunrendszer erősítése révén képes támogatni a rákból való felépülést. A ganoderma hatóanyagai védelmet nyújtanak a másodlagos fertőzésekkel szemben, legyen az vírusos vagy bakteriális eredetű. A kemoterápia során legyengült immunrendszer nehezen tudja felvenni a harcot ezekkel a kórokozókkal, a ganoderma viszont éppen ebben segít. Így, tartós alkalmazás mellett a rákkal szembeni küzdelem is könnyebbé válhat.

Kimutatták továbbá azt, hogy petefészekrák esetén a PVG segít megvédeni az egészséges sejteket, és emellett pusztítja a rákos sejteket.


A ganodermát por és kapszula formájában egyaránt megtalálhatjuk, de kapszula formájában célszerű bevinni, mivel a kapszula kivonatot tartalmaz, tehát koncentráltabb. Minden PVG-készítménynél érdemes a gyártói javaslatot szem előtt tartani a napi dózist illetően.