A vitaminok lassítják az öregedést, de nem fordítják vissza

Nemsokára mondok azonban valamit, ami nekem nagyon sokat segített, hogy újra fiatalosabbnak érezhessem magam, bár persze el kell ismerni, valószínűleg semmi sincs, ami vissza tudná fordítani az öregedést ténylegesen, sajnos.

A vitaminok szedése az életünkben azért vált fontossá századunkban, mert már nem természetesen táplálkozunk. Egyáltalán, senki sem. Aki azzal ámítja magát, hogy ő igen, az önbecsapásban van. Persze, megvan a módjuk rá sokaknak, hogy változatossá tegyék a dolgot, az étrendjüket, de ezt nem mindenki tartja be, és még a változatosabb élelmiszereinkre is általánosan jellemző, hogy nagyon nagy mértékben feldolgozottak. Kevesebb bennük a természetesen előforduló vitamin. Mert alig van már természetes élelmiszer… A vitaminok pótlása így szinte mindenki részéről felmerülő igény, valamilyen mértékben. Ezért szedünk kapszulákat, tablettákat, ami viszont pont egy pozitív hozadéka a kapkodóan fejlődő tudományosságnak.

De én vagyok a legjobb példa arra is, hogy a vitaminok rendes szedése sem tud elodázni mindent. Fontos, ki kell egészítse a többi dolgot, de önmagában még ez sem elég! Pedig én aztán szedtem őket becsülettel…

Mindig járjunk orvoshoz, mindig próbáljuk napirenden tartani egészségi állapotunk állandó monitorozását, hogy minden esetleges dologról időben tudjunk. Ezért kezdtek el érdekelni engem a gyógytorna árak. Mert egy ponton túl már intenzívebb megoldás szükségeltetett, hogy meghosszabbítsam jelentősen az aktívan, mozgékonyan és mozdulékonyan eltöltött éveim és évtizedeim számát. Kezdeti porckorongsérvre gyanakodtunk ugyanis…

Felkerestem ezután a Therapy4U központot, mert náluk nem csak a gyógytorna árak a jók. Minden egyébért is őket ajánlották nekem. Segítenek azokon is, akik még kevésbé elővigyázatosak és nagyobb a baj, de én szinte teljesen megfiatalodtam, mert még időben, kezdeti stádiumban érkeztem a “porckoronggal” hozzájuk! Be is tettem a linkjüket ide, hogy minden hozzám hasonló mielőbb odataláljon. A blogjukon nagyon sok olvasnivalóra leltem, amik segítettek. Innen indult a dolog és ez nagyon hasznos utazás volt nekem. Megértettem, hogy mit kockáztatok… Persze a lényeg a gyakorlati résznél érkezett.

Az írásom elején azért hangsúlyoztam a megfiatalodást, mert ők tényleg valami hasonló irányban gondolkodnak: a Back 2 Balance koncepciójuk lényege, hogy újra visszaadja a régi lendületet. A korabeli vitalitásunkat. Ugyanakkor most szeretném kihangsúlyozni, amit ők is mindig mondanak – a félreértések elkerülése végett -, hogy nekik nem egyfajta koncepciójuk köré épül minden elgondolásuk. A Back 2 Balance csak egy kiindulási pont. Messze nem erről van csak szó! És az végképp nem igaz, hogy sematikusak lennének, mert többféle megközelítéssel is tudnak élni, ha kell. És mindig, mindent személyre szabottan csinálnak.

A Therapy4U megalapításának célja inkább az volt – elbeszélésük szerint -, hogy létrejöjjön egy egységesen magasan képzett szakembergárda és így követhető legyen a gyógyításban, rehabilitálásban egy szemléletmód. Ami, ismétlem, továbbra sem egy egyirányúságot jelent csak. Ők tényleg hisznek az úgymond differencialitásban, mármint hogy mindenkinek másra lehet apró részleteiben szüksége. Én most persze a tapasztalataimat egészítem ki mindazzal, amiket tőlük hallottam személyesen, de a teljesen pontos visszaadásáért az üzeneteiknek olvassátok magát a weboldalukat: www.therapy4u.hu!

Szóval, most is odafigyelnek arra, hogy a sok új, képzett gyógytornász segítségével egyre dinamikusabban működő és a kezelésekben hatékony csapatot építsenek. Pedig azt hinné az ember, hogy ők már csúcsra járatták a maguk “termékét”, de valójában folyamatosan fejlődnek! Amely fejlődésnek fontos aspektusa az is, hogy folyamatosan új tudást hozzanak be az országba. Az irány jónak tűnik továbbra is, sikeres is, de folyton finomodik és mindig vannak új megközelítésék ezen területeken belül, amik elől a Therapy4U biztosan nem ugrik el.

A gerincterápia, amire nekem is szükségem volt, segíthet tehát helyreállítani kemény munkával a régi mozgásfunkciókat. Ugyanakkor ez a kemény munka a Therapy4U-val nem mindig olyan véresen kemény, mert azt tapasztaltam, hogy abban is nagyszerűek az embereik, hogy a kommunikáció útján is segítsék a munkát. Jó a légkör, segítő emberileg is a közeg náluk. A gyógytorna is dinamikusan fejlődő terület, ezért az pedig tényleg pláne jó, hogy néha újabb dolgok kipróbálására sarkallnak minket. De mindig közösen hozunk döntést a kezelésekről! A kezelésekről, melyekről szintén teljes listát és sok leírást találunk a honlapjukon.

Ez utóbbi dolog egyszerre motivál, ezért nem válik az egész így monotonná. Ad nekem egy fajta frissességet minden egyes kezelés, úgy érzem. Ez a másik dolog, amiért szeretek hozzájuk járni… Nem mindig gondolok bele, hogy tulajdonképpen egy gyógykezelésfélére megyek, hanem egyrészt közösségi élményre vágyom, amit itt megkapok, és egy kellemes napvégi elfáradásra is, amiben szintén nincs hiány. A “gyógytorna” hívószavától ne ijedjünk meg. Így hívják és kész, ez csak egy kifejezés. De gondoljunk arra, hogy mennyire kellemes lesz elcsigázottan elmenni valahová, mozogni, tenni magunkért, az egészségünkért, a jövőnkért és eközben felüdülni. Az elcsigázottságunk pedig így tovaszáll. Nem szeretem, ha az emberek nem kreatívak és nem igyekeznek jobbá tenni a saját állapotukat, és a lehetőségeikből kihozni a maximumot. Akár lehetőségeik jellegének az újragondolásával. A Therapy4U viszont még segít is ebben. Nagyon szeretem, hogy adnak rá, hogy az egész közeg, ami náluk van, atmoszférikusan is jó legyen, lüktető, mégis nyugtató. Hogy utóbbit miként valósítják meg a látszólagos ellentmondás dacára? Nos, mindent én sem tudok teljesen visszaadni írásban, ha ilyen problémátok van, amit ők tudnak, tudhatnak kezelni, menjetek és próbáljátok ki magatok. Esetleg olvasgassátok vagy hallgassátok meg mások ajánlásait is velük kapcsolatban, tele van velük ugyanis az internet!

Eddig kicsit öregesen álltam a témához, tudom. Azokat az aspektusokat hangsúlyoztam, amik a korombélieknek fontosak. Pedig járnak hozzájuk fiatalok is, sokan. Van, akinek már fiatalon sincs nagyon más választása. Sportsérülések, vagy korai kedvezőtlen hatások. Ismerek egy fiatalembert, aki már egyetemista kora óta a számítógép előtt görnyed és ez is okozhat gerincproblémákat, méghozzá egész fiatalon. Nem lehet elég korán elkezdeni a magunkra való odafigyelést…

Szóval, remélem nem rontottam el most az egészet azzal, hogy úgy tettem, mintha elsősorban az időseknek kéne ezekkel csak az adott lehetőségekkel élni… A “Therapysok” ugyanis tényleg nagyon változatos problémákra tudhatják a megoldást, nem csak az öregedés bajaira. Egészen odáig lemennek a probléma megállapításában, hogy milyen szövetekből eredhet milyen típusú fájdalmunk, mitől terhelődünk túl és milyen területen, hogyan kontrollálhatjuk a fájdalmainkat. Na és, hogy hogyan tudjuk azt száműzni hosszasan az életünkből!

Az egészségtudatosság nem amolyan “öreges” dolog – ezt sose felejtsétek kedves fiatalok!

Írtam már az elején, hogy manapság egészségesen táplálkozni is egyre lehetetlenebb kihívás, például. Nos, gondoljatok bele, ha egész életetekben valami rossz szisztémában fogyasztotok ételt, biztos, hogy az évtizedek alatt rakódnak, és csak rakódnak a dolgok. Így lesz/lehet ez a testetek többi részével is… Akár a mozgásszervi dolgokkal. Szóval fogyasszatok sok vitamint, mindig kérjétek ki az orvos véleményét és mozogjatok! Sokat, és kreatívan.