Arany középút az egészséghez

Mint szakmabeli, én azt vallom, hogy az sem jó, ha az egészséget úgy erőltetjük… Ezt akképpen értem, hogy nem szabad olyan eszközökhöz és módszerekhez folyamodni, amelyek több kárt okoznak, mint használnak. Például a vegánokat és vegetáriánusokat nem kényszeríthetjük arra, hogy húst egyenek a szükséges vitaminok pótlására (ilyen híresen a B12-vitamin). Éppen erre a legjobb alternatívák az olyan vitaminok, melyeket kapszula formájában könnyen magához vehet az ember. Sőt, a téli időszakban általánosan igaz, hogy érdemes a C- és D-vitamin pótlást rendszeressé tenni a hétköznapokban. A vitaminoknak nincs ízük, bármivel bevehetőek és mégis jótékony hatást érhetünk el velük.

Ugyanúgy a testmozgásban is érdemes az arany középutat keresni. Az idősek gyakran jönnek olyan panaszokkal, hogy hiába mozognának, már nem bírják olyan jól. Én erre a problémára kiváló megoldásnak találom az elektromos kerékpár használatát, hiszen általa a szabad levegőn mozgunk, mégis egy kis segítséggel.

A motorbolt.co.hu weboldala pedig kitűnő választás azoknak, akik az elektromos kerékpár vásárlása előtt állnak. Széles választék tárul minden kedves vásárló elé ezen az oldalon. A motorbolt nagy előnye az, hogy a kerékpárokat összeszerelve és üzembe helyezve szállítják ki, így nem kell törnünk a fejünket a használatot megelőzően. Na meg nyilvánvalóan egy webshopról van szó, tehát nem kell messzire utazni ahhoz, hogy kiválaszthassuk a számunkra legmegfelelőbb típust. Egy ilyen bicikli idősebb rokonaink számára akár kiváló ajándékként, meglepetésként is szolgálhat, megsegítve ezzel a kimozdulásukat is.

Elektromos kerékpárokból többféle kapható, értem ezalatt az akkumulátorok működési elvét. A Li-ionos verziók alkalmasabbak a testmozgás kielégítésére is, hiszen olyan típusok is kaphatóak, melyeket lehet lábbal tekerni. Az oldalon be lehet állítani, hogy milyen sorrendben jelenjenek meg a termékek. Véleményem szerint érdemes az ár szerint növekvő eligazításban hagyni, hiszen sokaknak ez a legmeghatározóbb tényező. A különböző termékeknél egy részletes leírást kapunk az elektromos kerékpár paramétereiről. Minden olyan hasznos információt elolvashatunk a modellről, melyek segítenek a döntés meghozatalában. A leggyakrabban felmerülő kérdések a maximális sebesség, a maximális hatótávolság, az akksi kapacitása és a maximális terhelhetőség. A fő kérdések mellett természetesen minden további paraméter leírásra kerül, mint a fékek típusa, a termékkel járó extrák vagy az alkatrészekhez tartozó feszültségek. A motorbolt.co.hu oldalán megtalálható Li-ionos elektromos kerékpárok közül mindegyik 250 W teljesítményű.

Így az utóbbi alapján felesleges összehasonlítgatni, azonban ez csak egy a sok tényező közül. Hogyan férjen a fejünkbe mindegyik kerékpár előnye? Az oldalon található összehasonlítás funkció segítségével könnyedén rendszerbe lehet állítani a szimpatikus darabokat, és így könnyebben meghozni a döntést a mutatószámok és az ár alapján. Ezekre a típusokra kollektíven jellemző, hogy sem jogosítvány, sem bukósisak nem kötelező a használatukhoz, bár utóbbi erősen ajánlott. További lehetőség van vélemények megosztására az oldalon, így ha bárki megvásárolta az adott terméket, akkor lehetősége van megosztani a tapasztalatait is a többi vásárlóval, ami szintén segítheti a típusok közötti választást.

elektromos kerékpár

A motorbolt.co.hu áruháza egy bizonyos összeg felett ingyenes kiszállítást vállal, így az elektromos biciklik közül nem kell egyiknél sem hasonló plusz díjakra számítani. Dunaföldváron személyesen is átvehetőek a termékek az üzletben, egyéb esetben pedig 2-7 nap között általában lezajlik ez a folyamat. Ezen felül visszavásárlási garanciát is vállalnak, ha valami nem úgy sül el, ahogyan szerettük volna. Éppen ezért egy megbízható cégről van szó. A fizetést preferencia szerint intézhetjük előreutalással vagy készpénzben. Az oldalon további lehetőség van hűségpontok szerzésére is, melyek forintra beválthatóak a jövőbeli vásárlások folyamán.

Ha pedig az elektromos kerékpár felszereltsége miatt aggódnánk, nos, az oldalon erre is van megoldás. A kínálatban többek között megtalálható akkumulátor tartó és hozzá zár, LED-ek, töltők, felszerelhető csomagtartók, alkatrész csere szüksége esetén pedig motor, elektromos pótalkatrészek és akkumulátorok.

Az elektromos kerékpárnak már nagy trendje van nyugaton, ahogyan a legutóbbi nyaraláson ezt saját szememmel láttam. Praktikus, mozgásra ösztönöz és nem terhel túl. Mindenképpen csak ajánlani tudom a használatát azok számára, akiknek egy kis támogatásra van szükségük tekerés során az izmok és az ízületek védelme érdekében. Ha az eszközt pedig kényelmesen és biztos forrásból szeretnék beszerezni, egyértelműen a motorbolt.co.hu az elsődleges választás.