Az egészség visszanyeréséhez itt egy kitűnő rehabilitációs intézet

Sokan gondolják, hogy a vitaminok szedésével mindent megtettek a egészségük érdekében, holott ez közel sincs így. Ezzel csak megadod a szervezetednek azokat az anyagokat, amiket egyébként a táplálékból kellene nyernünk, szóval tulajdonképpen csak egálba hozod magad, jót még nem tettél. Hozzá tartozik a megfelelő életmódhoz a változatos, kiegyensúlyozott táplálkozás és a rendszeres testmozgás is, hogy a káros szenvedélyekről már ne is beszéljünk. Voltaképpen napjainkban több az efféle szenvedély, mint gondolnánk, hiszen sokat ezek közül nem is tekintenek annak. Pedig valójában a szabadidőnkben ücsörgés és telefonbuzerálás vagy a nonstop videojátékozás is eléggé megközelíti azt a bizonyos határt. És ott vannak aztán a olyan, orvosilag is elismert önrombolások, mint a dohányzás vagy az alkoholizmus…

Bizony, sajnos az alkoholbetegség Magyarországon már-már járványos, ha nem is abban az értelemben, mint egy fertőző kór. De az biztos, hogy sokkal több az alkoholistánk, mint kellene, vagy mint amennyit a hivatalos adatok be mernek vallani. És ebbe nem csak az utcán a saját mocskukban fetrengő mélyalkoholisták, hanem az úgynevezett funkcionális alkoholisták is beletartoznak, akik rendelkeznek munkával, egzisztenciával, sőt, sokszor fontos és befolyásos emberek, csak éppen ki nem bírnának egy napot italos mámor nélkül. Ez pedig tragikus. Kivétel nélkül mindegyiknek van valamilyen magyarázata vagy ideológiája, amivel megindokolja a saját szenvedélybetegségét, és sokszor igen nehéz őket rávenni egy rehabilitációs intézet meglátogatására. Mondjuk nem is csoda, ismerve azt, hogy a klasszikus értelemben vett “elvonó” mit kínál. Hónapokig tartó bezártságot, gyógyszereket, sokszor embertelen bánásmódot és erőszakos megvonást. Ennél sokkal jobb utat választott ellenben a felepulok.hu programja, akik, úgymond, egy alternatív rehabilitációs intézet.

Itt nincs szükség arra, hogy fél évre kivond magad a forgalomból, és arra sem, hogy az ital helyett például átszokj a gyógyszerre (mert bizony a hagyományos rehabilitációs intézet mindössze ennyit tud elérni). Itt minden terápia-alapú, csendes, nyugodt, festői környezetben, és mindössze 28 nap a tényleges, intenzív kezelés. Ennyit tulajdonképpen minden gyógyulni vágyó funkcionális alkoholista rászánhat a saját felépülésére. Direkt használtam ezt a szót, és a Felépülők is szándékosan választották, hiszen az alkoholfüggőség nem olyan, mint a nátha, amiből ki szokás gyógyulni. Itt tényleg arról van szó, hogy önnön romjaidból kell újra felépülnöd, néha egészen az alapoktól. Viszont ehhez komoly elszántság és változni akarás is kell, nem csak a bentlakásos program. Egyetlen rehabilitációs intézet sem mindenható csodadoktorok gyülekezete, akik kézrátéttel gyógyítanak, az első lépést mindig a beteg teszi meg.

Szóval első lépésként mindenképpen rá kell bírni az érintettet, hogy ismerje el a saját felelősségét a dologban, és éledjen fel benne a változni akarás. Így már fel lehet venni a kapcsolatot a felepulok.hu csapatával, és meg lehet beszélni egy állapotfelmérést és konzultációt. Ennek során kiderül, hogy milyen mértékű a rombolás, lehet-e az alanyon segíteni, illetve szükség van-e a 28 napos programra és az utókezelésre. Ha szerencsés az illető, akkor nem feltétlenül, azonban a legtöbbször tényleg meg kell ejteni ezt az erre szánt hónapot. Azonban megéri, mivel a gyógyulás esélye 70-75%-os, ami kifejezetten kimagasló eredmény! Nem mindegyik rehabilitációs intézet mondhatja ezt el magáról! Úgyhogy akár Te szeretnél változni, akár egy hozzád közel álló, feltétlenül keressétek fel a felepulok.hu oldalát, és tudjatok meg többet, hogyan lehetséges a segítségükkel elkezdeni a felépülést!