Diákmunka közben se feledkezzünk meg a vitaminokról

A vitaminok felfedezése az emberiség egyik legnagyobb lépése volt a modernitás felé. Ma már szerintem el sem tudnánk képzelni az orvostudományt enélkül. Viszont rengeteg olyan dolog van, amiről azt gondoljuk, hogy már ősidők óta így csinálják az emberek, pedig egyáltalán nem ez az igazság. Csak gondoljunk arra, hogy a kézmosás mennyire nem egy bevett szokás volt. Én ilyenkor mindig nagyon boldog vagyok, hogy a tudomány már ilyen sokat fejlődött.

A vitamin bevitelemre mindig oda szoktam figyelni, de nem szoktam túlzásba vinni sosem. Túl sok olyan embert ismerek, akik folyamatosan azon aggódnak, hogy elég vitamint szednek-e. Szerintem a testünk alapból érezni szokta a hiányt és, ha esetleg fáradtabbnak érezzük magunkat, akkor együnk pár gyümölcsöt. Hiszen sokszor a legjobb, ha nem pirulákat szedünk, hanem valódi étellel visszük be a szükséges tápanyagokat.

Hasonló a gondolatmenetem a pénzzel kapcsolatban is. Miután a TopiWork Iskolaszövetkezet segítségével végre találni tudtam egy jó diákmunkát, az életem teljesen megváltozott. Már két éve, hogy elköltöztem otthonról, de még mindig főleg abból a pénzből éltem meg, amit a szüleim küldtek. Elegem volt a kiszolgáltatottságból és amúgy is azt éreztem, hogy ideje lenne egy kicsit betekinteni a felnőtt életbe, úgyhogy felmentem az internetre, diákmunkát keresni.

Így találtam rá a TopiWork Iskolaszövetkezet oldalára, ahol minden kívánságom teljesült. A munkakereséssel mindig az volt a problémám, hogy minden folyamat olyan sok lépcsős. A TopiWork Iskolaszövetkezet azonban leegyszerűsíti a munkakeresés folyamatát. Elsőként azzal, hogy az oldalukat nagyon könnyen lehet kezelni. Nem kell attól félni, hogy menük bonyolult dzsungele fog várni minket. Teljesen meglepett, hogy rögtön rátértek a lényegre és nem írtak több bekezdést arról, hogy miért ők az ideális választás.

Én szeretem, mikor egy cég ennyire a lényegre fókuszál. Így pedig az első dolog, amit látni fogunk, mikor belépünk a TopiWork Iskolaszövetkezet oldalára, az a munkahely kereső lesz. Ez egy nagyon egyszerű, de mégis végtelenül hasznos funkciója az oldalnak. Több lehetőségünk is van arra, hogy különböző munkák közül kiszűrjük azokat, amik megfelelnek a mi elvárásainknak. Az első módszer a legegyértelműbb. Simán csak be kell írni a munka megnevezését és már kész is vagyunk.

De biztos vagyok benne, hogy nem én vagyok az egyetlen, aki 20 évesen még nincs teljesen tisztában azzal, hogy milyen munkát szeretne végezni. Ekkor jön képbe az oldal alján található kategóriák rendszere. Számomra ez volt az oldal leghasznosabb része, mivel itt ki tudtam választani azt, hogy milyen típusú munkát szeretnék vállalni. És tényleg szinte bármit meg lehet itt találni. Ha a számítógépekhez értesz, vagy esetleg fizikai munkát akarsz végezni, valami lesz neked is.

Engem a gazdasági vonal foglalkoztatott, mivel az egyetemen is ilyen szakra járok. Nagyon örültem, mivel ebből is sokféle lehetőséget biztosítottak nekem. A legnagyobb meglepetés számomra azonban egyértelműen az volt, hogy a gazdasági vonalon nem csak sima alkalmi munkákat, hanem gyakornoki állásokat biztosítottak. Ez azért olyan nagy szó, mivel nem kell, hogy a nyár végén elbúcsúzzunk a cégtől. Mert ha elégedettek lesznek velünk, akkor akár még fel is vehetnek teljes állásra.

Ez pedig egy olyan lehetőség volt, amivel az egész életemet megalapozhattam. Nagyon hálás voltam a TopiWork Iskolaszövetkezet csapatának, hogy ilyen könnyedén meg tudtam találni azt a munkát, amit még most is végzek.