Egészséges vagyok, de nem csak a vitaminok miatt

Édesanyukám mindig felhívta arra a figyelmemet, hogy az egészség mindennél fontosabb. Bármennyire is elkeseredtem, mindig azzal vigasztalt, hogy míg egészségesek vagyunk, addig ne essek kétségbe. Az egészségért meg persze tenni kell, nem alapvető. Az egészség a testi, lelki és szociális jóllétünket foglalja magában. A testi egészség megőrzésére anyukám nagyon jól megtanított. A minőségi és kiegyensúlyozott táplálkozás, a rendszeres testmozgás és a vitaminok pótlása a rutinom részévé vált.

A vitaminokra sokszor nem is gondolunk. Valamennyire benne van abban az igazság, hogy ha megfelelően és változatosan étkezünk, akkor bevisszük a megfelelő mennyiséget. De gondoljunk a téli időszakra, amikor nem ér minket annyi napfény, ilyenkor bőven szükségünk van a D-vitamin rendszeres szedésére. Ekkor a C-vitamin is többször előkerül, de azt érdemes az év minden időszakában szedni, mivel erősíti az immunrendszerünk működését. Mióta sikerült mindezt a rutinomba beépítenem, sokkal erőteljesebbnek érzem magamat.

Ám nem ez az egyetlen út, amit követnünk kell a teljes egészség megszerzéséért. A XXI. század legégetőbb problémája, a stressz, csendben és lassan rombolja a szervezetünket, sokszor úgy, hogy észre sem vesszük.

Pont ezért működök együtt olyan cégekkel, mint amilyen a flottakezeles.hu is. Megbízható, nem okoz plusz idegeskedést, sőt, levesz sok terhet a vállaimról. A cégemnél őszintén sosem volt egy olyan kolléga sem, jómagamat beleértve, aki értett volna bármit is a flottakezeléshez. Egészen odáig a cégautókat nyílt végű lízing alapján intéztük, amire nem olyan régen jöttem rá, hogy nem feltétlen a legmegfelelőbb választás számunkra.

Szóval, mint említettem, senki sincs a cégnél, aki igazán értene a kocsik kérdéséhez, így sokszor rengeteget idegeskedtem miattuk. Mivel kis cég vagyunk, így én intéztem ezeket az ügyeket, de már úgy éreztem, hogy rengeteg felesleges stresszt okoz mindez számomra. Amikor egy ismerősömmel beszélgettem, akinek szintén kis cége van, akkor került szóba ez a téma és vele együtt a flottakezeles.hu.

Az első dolgom volt aznap, hogy körülnézzek az oldalukon. Már azelőtt rengeteget tanultam, hogy bármely módon felvettem volna velük a kapcsolatot. A legfontosabb cikk, amit akkor találtam, az nem másról szólt, mint a nyílt végű lízing kockázatairól. Hiszen minden esetben ezt az opciót ajánlották nekem a kereskedők és teljes mértékben egyetértettem abban, hogy valóban ez a legkedvezőbb lehetőség.

Ami rendkívül tetszett a cikkel kapcsolatban, az az, hogy nem a saját szolgáltatásuk reklámozására használják fel, hanem egyszerűen tényeket sorolnak. Ugyanúgy megemlítik a nyílt végű lízing előnyeit is a kockázatok mellett. Ezekkel ugye már én is tisztában voltam. Mint például, hogy a lehetőség mindig megillet, hogy a lízingelt autó végül a mi tulajdonunkba kerüljön, ráadásul egy igazán kedvezményes áron.

Na de mi az, amire nem igazán figyeltem oda? Legalábbis soha senki nem tájékoztatott arról a picike kiskapuról, ami galibákba keverhet. Én meg lehet, hogy az átlagnál kicsit szorongósabb típus vagyok, szóval azonnal tudtam, hogy lemondok a szerződés ezen formájáról.

Létezik egy általános szabály, miszerint bármi, ami egyik embertől a másikhoz kerül, csak kizárólag piaci áron adható át. Erre pedig sokszor szigorúan figyel az adóhatóság, és ha ne adj isten a szerződésben foglaltak alapján arra következtetnek, hogy direkt azért köttetett meg a nyílt végű lízing szerződés, hogy játszadozni lehessen az adó elhagyásával, elég komolyan utánunk nyomozhatnak. Enyhén szólva. Persze a flottakezeles.hu arra is felhívja a figyelmet, hogy ez a fajta megoldás is egy teljesen legális mód arra, hogy autókat lízingeljünk, de azt sosem tudhatjuk, hogy az adott adóellenőr is úgy látja-e a szituációnkat, ahogy mi azt szeretnénk…

Remélem, hogy érthetően el tudtam magyarázni nektek. Nekem is beletelt egy időbe, mire fel tudtam fogni, de a flottakezeles.hu-nak köszönhetően egyre jobban kivilágosodik minden a témával kapcsolatban.

Azóta is velük működök együtt, de más formában, az operatív lízinget választva. Számomra ez egy biztonságosabb és stresszmentesebb megoldás, mert igazából bármilyen helyzet van, a kocsikkal kapcsolatos problémákat azonnali reagálással kezelik. A futamidő lejáratával pedig nem engem készít ki az ideg, hogy mi legyen a kocsi további sorsa.

A flottakezeles.hu segítségével a bennem élő stressz legvastagabb gyökerét sikerült kihúzni, és így ragaszkodva a vitaminokhoz meg a békességemhez, robogok előre az egészséghez vezető úton.