Nem csak egészségünket optimalizálhatjuk a roadrecord.hu-val

A vitaminok felfedezése egy teljesen új világot nyitott meg a gyógyításban. Az orvostudomány persze mindig is sejtette, hogy valami létezhet, aminek a hiánya komoly betegségeket idézhet elő. Ez azonban mindig a spekuláció szintjén maradt, egészen addig, amíg a tudomány annyira fejlett nem lett, hogy ki tudtuk mutatni a vitaminok fontosságát. Most már senkinek sem kell bizonygatni ezeknek a létezését és általában a háztartásokban lehet találni valamilyen vitamint.

Érdemes azonban belegondolni, hogy akármennyit is tudunk róluk, valamilyen szinten még mindig hit alapján szedjük be őket. Főleg azért, mert sosem tudjuk, hogy megfelelő mennyiséget vettünk-e be. A közérzetünk lehet, hogy változott, de ez akár a placebo hatása is lehet. Ettől függetlenül továbbra is úgy gondolom, hogy érdemes fogyasztani ezeket a készítményeket. A tartós stabilitást azonban szerintem más módszerekkel lehet elérni.

Nagyon szuper például, hogy már szinte mindenre van egy tabletta, amit ha beveszünk, akkor megvan a napi szükségletünk az adott vitaminból. Ez azonban sosem érződött számomra természetesnek. Hiszen a vitaminok jelen vannak rendes ételekben is. A megfelelő táplálkozással pedig nagyjából fenn tudjuk tartani az optimális vitamin szintet.

Én éppen ezért sokkal jobban szeretek inkább összerakni magamnak egy olyan heti menüt, amitől jól érzem magam és amiről mellesleg azt is tudom, hogy jót tesz az egészségemnek. Hiszen a sok pirula között annyira könnyű elveszni és teljesen mesterséges része lesz ez az életünknek. A patikában is azt mondták nekem, hogy a legjobb az, ha sok gyümölcsöt eszünk, mivel ez az, ami igazán pótolni tudja a vitamin készletünket.

Nem lehetünk azonban mindig tökéletesek, úgyhogy attól se féljünk, ha egyszer becsúszik egy olyan hét, ahol nem figyeltünk oda annyira ezekre a dolgokra. A szervezetünk azért úgy van tervezve, hogy rengeteg dolgot képes legyen kiállni. Úgyhogy ez sem lesz egy kijavíthatatlan hiba, viszont érdemes mindig a kiegyensúlyozott, tudatos út felé törekedni.

Így voltam ezzel, mikor a munkámról volt szó. Rengeteget kell használnom az autómat közben és nagyon nem örültem, hogy az üzemanyagra ennyi pénz elment. Az egyik ismerősöm azonban azt ajánlotta nekem, hogy nézzek fel a roadrecord.hu oldalára, mert neki rengeteget segített. Mivel náluk van egy kiváló mód arra, hogy visszanyerjem az üzemanyag árát. Természetesen azonnal kaptam a lehetőségen, úgyhogy amint hazaértem, rögtön megnéztem, hogy mit tud nekem ajánlani a roadrecord.hu.

Sosem voltam igazán tájékozott az adózás és az egyéb pénz visszaigénylések kapcsán. Éppen ezért volt üdítő meglepetés az, ami a roadrecord.hu oldalán fogadott. A kezdőlapot könnyen átláttam és a design is igényes volt. Nyoma se volt reklámoknak, vagy egyéb, zavaró ajánlatoknak, amik bele tudtak volna zavarni az összképbe. Ebből pedig azt tudtam levonni, hogy a roadrecord.hu számára tényleg az a fontos, hogy megfelelő kiszolgálást kapjunk.

Már a kezdőlapon rengeteg érdekes dolgot lehet olvasni. Minimálisan képet tudunk alkotni arról, hogy milyen szolgáltatások elérhetők nálunk. Ha azonban mélyebben kíváncsiak vagyunk valamire, akkor is természetesen rendelkezésünkre állnak különböző cikkek. Ez nekem egy nagyszerű lehetőség volt, hiszen így a saját tempómban tudtam megismerkedni egy számomra teljesen idegen világgal. A főcímeket olvasva feltűnt nekem a kiküldetési rendelvény lehetősége, mivel ez volt az a forradalmi megoldás, amit a barátom említett. Rá is kattintottam és elkezdtem az olvasást.

Ekkor jött az újabb pozitív csalódás. Bármilyen hihetetlen is volt, de ezt az adózással kapcsolatos szöveget elsőre megértettem. Ez persze annak köszönhető, hogy a roadrecord.hu tudja, hogy miként érdemes úgy megírni egy cikket, hogy az ne rémítse el a laikusokat, de mégis megőrizze a szakmaiságát. Röviden tehát elmagyarázták, hogy a kiküldetési rendelvény segítségével el tudom számoltatni azokat a kilométereket, amiket a munkám során lejárok a járművemmel. Ez nagyszerűen hangzott, de persze ahogy minden az életben, ez sem volt olyan egyszerű, mint ahogy szeretné az ember.

Hiszen bárki rácsaphat a hasára és mondhatja azt, hogy ennyi meg ennyi kilométert tett meg a hónapban. Szükségünk lesz egy útnyilvántartásra, ahol minden ilyen adatot rögzítenünk kell. Ezen a ponton nagyon vakarni kezdtem a fejemet, mivel a munkám amúgy is elég stresszes és nagyon oda kell figyelnem, mikor végzem. Nem éreztem úgy, hogy még beleférne egy ilyen precíz táblázat vezetés is. Egy ilyen igénynél pedig nem hibázhatunk, hiszen komoly szankciókat is vonhat maga után, ha az adóhatóság azt érzi, hogy füllenteni akartunk.

Felesleges volt azonban elkeserednem, mivel a roadrecord.hu sem gondolja azt, hogy minden ügyfele egy robot pontosságával rendelkezik. Ahhoz, hogy pontosan tudjuk vezetni az útnyilvántartást, a roadrecord.hu egy olyan programot ajánl nekünk, ami ezt megcsinálja helyettünk. Gondoltam persze, hogy nem csak azért létezik az oldal, hogy érdekességeket tudjak meg a kiküldetési rendelvények előnyeiről. Ez az ajánlat azonban nagyszerűen hangzott és hálás voltam, hogy idáig pontosan elmagyarázták nekem, hogy miért is van annyira szükségem rá.

Ekkor jött fel azonban a következő kétség. Nem vagyok egy nagy számítógépes zseni. Úgyhogy lehet egy ilyen applikáció kezelése is túl van az én képességeimen. A roadrecord.hu azonban biztosított minket afelől, hogy a program használata nagyon egyszerű és nekünk szinte semmit nem kell tennünk vele. A beüzemelés után szinte automatikusan elvégzi az összes olyan dokumentációt, amire majd szükségünk lesz, ha ki akarjuk állítani a kiküldetési rendelvényt.

Egyre optimistább kezdtem lenni, viszont még mindig fúrta az oldalamat a kíváncsiság, hogy másoknak bevált-e már a szolgáltatásuk. Nagy szerencse, hogy az interneten manapság mindennek utána lehet nézni. Én is kihasználtam ezt a lehetőséget és megnéztem a véleményeket az oldalról. A korábban látottak alapján nem volt túl nagy meglepetés, hogy mindenki ilyen pozitívan nyilatkozik róluk.

roadrecord.hu

Visszatértem az oldalra és megkerestem az elérhetőségeiket. Szerettem volna mindenképpen először személyesen beszélni velük, mivel maradt még néhány kérdésem. Az ügyfélszolgálat hozta az idáig megszokott pontosságot és kedvességet. Türelmesen elmagyaráztak nekem mindent, amit nem értettem és biztosítottak afelől, hogy ez az applikáció meg fogja változtatni az életemet.

Nagyon egyszerű volt egyébként letölteni és telepíteni. Miután megadtam az alap adataimat és kifizettem a díjat, már a telefonomon is volt az alkalmazás. Beállítottam a paramétereket, ami sokkal magától értetődőbb volt, mint gondoltam. Az alkalmazás valóban úgy van kialakítva, hogy senki ne tudjon eltévedni benne. Így pedig nemsokára már a kilométereket készségesen számolni kezdte helyettem. Mikor pedig eljött az ideje a kiküldetési rendelvény elkészítésének, szintén nem csúszott hiba a számításokba. Már nem is tudom, hogy mennyi pénzt tudtam megspórolni a roadrecord.hu segítségével. Mindehhez pedig csak annyi kellett, hogy kipróbáljak egy új módszert és haladjak a korral.