Úgy van szükségem a kerti munkára, mint a vitaminokra

A vitaminok felfedezése egy elképesztő tudományos eredmény volt. Sok olyan dolgot, mint a vitaminok létezése, már teljesen alap dolognak veszünk. Ez azonban nagyon távol áll az igazságtól. A gyógyászat egy ősi dolog, mégis sajnos az adott időszak korlátai miatt, amiben az emberek éltek, sok félreértéssel dolgoztak. Ez pedig sajnálatos következményekkel járt a betegek számára.

Mostanában egyébként főleg azzal kapcsolatban lehet a vitaminokról hallani, hogy miként lehet egészségesen tartani a testünket. Ha megfordítjuk egy adott termék dobozát, akkor rögtön látni fogjuk azt a listát, hogy milyen vitaminokat tartalmaz. Általában ez plusz pozitívummal ruházza fel a terméket.

Emlékszem, mikor gyerek voltam, volt egy időszak, mikor a müzliket azzal reklámozták, hogy mennyi vitaminnal vannak feltöltve. Gondoljunk bele, hogy alapból a csokis müzli egy kifejezetten egészségtelen dolog. Picit mindig furcsának is tartottam, hogy reggeliként szoktuk enni, miközben inkább illene bele a desszert kategóriába. Viszont ezeknek a cégeknek zseniális volt az az ötlete, hogy kompenzálják ezt az aspektust azzal, hogy vitaminokkal töltötték fel. Így a szülő is azt érezheti, hogy egy jó dolgot vesz és ad a gyerekének.

Különösen arra emlékszek tisztán, hogy mindig a kalciummal jöttek. A csontok erősségéről beszélve. Furcsa egyébként, hogy mennyi mindent megengedhettek maguknak ezek a cégek, mivel sok müzliről később kiderült, hogy azért nem igazán tudja beváltani az ígért hatást. Az ilyen marketing húzások pedig máig nem koptak ki a világból, sőt, talán új formákat is öltöttek. Különösen az étrendkiegészítőkre igaz ez, amelyek azt ígérik nekünk, hogy biztosítani fognak minden szükséges vitamint, ami csak kellhet.

Én még mindig arra esküszök, hogy ha valaki egészségesen akar élni, akkor nézzen vissza a természetbe. Egyen sok gyümölcsöt és termesszen otthon mindent. Így teljes mértékben biztosak lehetünk abban, hogy az adott étel megbízható és bio forrásból származik. Mindig ezt szoktam ajánlani az ismerőseimnek, akik csalódtak a korábban említett étrendkiegészítő csodaszerekben.

Az előbb már kicsit megemlítettem a kertemet. Valóban, ez a hely hihetetlen fontos számomra és mindig odafigyelek arra, hogy rendbe legyen tartva. Ebben segít most már az a fiskars gallyazó is, amit a Gazdabolt nevű oldalról rendeltem. Mint észrevehettétek, pár dologban egészen régivágású vagyok. Ezért sem volt egyszerű meggyőznie az egyik barátomnak, hogy a Gazdabolt nevű helyről tényleg be tudok mindent szerezni a kertemhez. Ráadásul ahhoz, hogy ezt elérjem, nem is kellett kimozdulnom otthonról. Úgy voltam vele, hogy ez túl jó ahhoz, hogy igaz legyen és a saját szememmel is meg akartam nézni, hogy mit tartogathat nekem a Gazdabolt oldala.

Mikor beléptem, esküszöm az az érzés fogott el, mint mikor a kertemnek kinyitom az ajtaját. Minden zöld volt és rendezett. Kifejezetten tetszett az, hogy ilyen logikusan volt kialakítva minden, mivel az életemben is ezt szoktam díjazni. Ráadásul ez egy kis betekintést is tudott nekünk nyújtani abba, hogy milyen szolgáltatást várhatunk majd el tőlük. Egy igénytelen oldaltól például ne igazán reméljük azt, hogy pontosan fognak kiszolgálni minket.

Azért is örültem annak, hogy az oldal ilyen átlátható, mert így könnyen megtaláltam a fiskars gallyazó részleget. Ez szokott a legnagyobb bajom lenni azzal, mikor egy hagyományos, kertészettel foglalkozó boltba megyek. Mivel már évek óta foglalkozom ezzel a témával, ezért arra nem lehet fogni, hogy én ne lennék tájékozott. Egyszerűen a rendes boltok sokszor annyira logikátlanul vannak felépítve, hogy még egy ilyen öreg rókán is ki tudnak fogni, mint én. A Gazdabolt azonban más volt. Tényleg az első pillanattól éreztem, de mikor végignéztem a kategóriák rendszerén, akkor teljes mértékben tisztában lettem azzal, hogy melyik címke mit takar. Azért a kertészet egy egészen szerteágazó művészet, úgyhogy meg kell becsülni, ha egy oldalon ilyen könnyen lehet navigálni ebben a témában.

Rá is térnék a fiskars gallyazó részlegre és arra, hogy milyen ajánlatokat találtam itt. Mikor gyerek voltam, apámmal sokat vagdostuk fák ágait, hogy szépen tudjanak tovább nőni. Egy dolog zavart csak mindig az egész folyamatban, ez pedig az volt, hogy a gallyazó mindig egészen rossz minőségű volt. Apám arra esküdött, hogy nem érdemes új dolgokat venni. A Gazdabolt fiskars gallyazó részlege azonban megmutatta, hogy ez az állítás mennyire nem helyes. A fő érve mindig az volt, hogy sokkal drágábbak és annyival nem jobbak az újonnan szerzett holmik. Szerintem ő is egyetértene abban, hogy a Gazdabolt oldalon ez nem állná meg a helyét.

Bizony a fiskars gallyazó részlegen olyan árakkal találkoztam, amiktől teljesen le voltam döbbenve. Persze, értem én, hogy egy netes oldalról beszélünk, ahol sokkal olcsóbban tudják eladni a termékeket, mivel nem kell olyan költségek miatt aggódniuk, mint a bolti alkalmazottak fenntartása. Mégis, úgy gondolom, hogy a Gazdabolt árai nem csupán ezért voltak méltányosak. Sugárzik róluk egy olyan hozzáállás, amelyen keresztül érezhetjük, hogy nem az a céljuk, hogy a lehető legtöbb pénzt kiszedjék belőlünk. Inkább az, hogy a jó áraikkal megnyerjenek minket egy életre. Ez pedig nagyon becsülendő, különösen egy olyan világban, ahol minden általában csak a profitnak van alávetve.

Biztos vagyok benne amúgy, hogy nem mindenki annyira felkészült a témában, mint én, mikor a Gazdabolt oldalára érkezik. Nekik is rengeteg segítséget nyújt azonban a Gazdabolt, ezzel is bizonyítva azt, hogy mennyire inkluzív az egész hely. A fiskars gallyazó részlegen szinte minden egyes termékhez kép is tartozik. Ezzel egy kicsit el tudjuk feledtetni az emberrel, hogy nem egy valós boltban van és nem tudja megfogni a termékeket. A Gazdabolt oldala azonban sokkal többet ad annál, mint amit egy ránézéssel fel lehetne mérni a termékekről.

A termékek képeire kattintva el tudunk érni egy kifejezetten részletes tájékoztatót. Elfelejthetjük azokat a kínos pillanatok, mikor meg próbáljuk kérdezni az eladótól, hogy szerinte melyik termék lenne a jobb. Bizony, így saját magunk dönthetjük el azt, hogy melyik felel meg jobban az igényeink. Ezt pedig nem megérzésekre kell alapoznunk, hanem akár még utána is tudunk olvasni annak, hogy mik jellemzik az adott terméket. Ez pedig szerintem egy akkora plusz, amit nem lehet elvenni sehogyan.

Csak mondom, a rendelés is nagyon könnyű, ha valaki emiatt nem akarná használni a Gazdabolt szolgáltatását. A termékeket csupán be kell helyeznünk a virtuális kosarunkba, amit még többször át is tudunk nézni a rendelés leadása előtt. A szállítási cím megadása és a fizetési mód kiválasztásán kívül pedig semmi másra nem lesz szükség a mi részünkről. Nekem ez egy olyan kényelmes módszer, ami teljesen ki tudta váltani a hagyományos, kertészeti boltba járást.