Új bojler az egészségünkért

Számomra mindig nagyon fontos volt, hogy megőrizzem mind a saját, mind a családom egészségét. Ehhez az egészséges ételek, és házi főtt koszt mellett hozzátartozik a megfelelő vitaminok bevétele is. Nagyon sok cikket olvastam már arról, hogy a mai ételeknek, zöldségeknek, gyümölcsöknek mennyivel kevesebb a tápértéke, mint régebben. Ezért fontos, hogy az ember még pluszban vigyen be vitaminokat. Mint említettem, a másik fontos része a házi főtt ételek. Az a gond a rendelt dolgokkal, hogy sokszor indokolatlanul sok benne a zsír vagy a cukor, és az ember sosem tudhatja azt sem igazán, hogy mi is került bele pontosan. Tehát mint látható, igyekeztem mindent megtenni, hogy a családom egészséges legyen. Ennek ellenére volt egy időszak, amikor egyszerűen állandóan náthás volt valaki. Már nagyon dühös voltam, ennél többet én sem tudtam tenni, de úgy tűnt, hogy ez sem elég. Nem értettem, hogy mi lehet a probléma. Ám egy nap rájöttem. Este zuhanyoztam, ahogy szoktam, és a bojler hirtelen kikapcsolt, és már el is fogyott a melegvíz. Egy ideje elég gyakran csinálta ezt a mutatványt, de nem tulajdonítottam neki nagy jelentőséget, úgy voltam vele, hogy majd abbahagyja. De nem tette. Ez az állandó meleg víz, hideg zuhany váltás nem tett nekünk túl jót, és ezért fáztunk meg rendszeresen. Aznap este nekem is különösen rosszul esett, úgyhogy tudtam, hogy ide új bojler kell, mert az akkori egy ősrégi darab volt.

A férjemmel meg is vettük az újat, már csak a bojler bekötés hiányzott, ehhez elkezdtünk szakembert keresni. Mint minden modern embernek, nekünk is a kereső volt a legjobb barátunk, beírtuk a bojler bekötést, és ki is dobta a vizgazfutesszerelo24.hu oldalát. Mielőtt telefonáltam nekik, kicsit szerettem volna utána olvasni, hogy kik is ők, milyen szolgáltatásaik vannak. Ami rögtön feltűnt az az volt, hogy van ügyeleti szolgálatuk, amit kevés általam ismert szakember mondhatott el magáról. Ennek az a lényege, hogy ha vészhelyzet van, akkor a nap bármelyik órájában lehet őket hívni, hogy megtörtént a baj és segítségre van szükségünk. Én ezt nagyon jó ötletnek tartottam, mert szerintem nem csak a magam nevében mondhatom, hogy ezek az igazán nagy vészhelyzetek mindig a lehető legrosszabb időpontokban történnek. Például éjszaka vagy hétvégén vagy ünnepnapokon. Ha gond van, és igénybe szeretnénk venni a szolgáltatásukat, akkor Budapesten, illetve Pest megyén belül akár egy órán belül is a helyszínre tudnak jönni. Ez aztán tényleg még szimpatikusabbá tette őket, mert a közvélemény a szakembereket mindig a késéssel, a rájuk való várással szokta összekapcsolni. Szerencsére a vizgazfutesszerelo24.hu esetében erről szó sincs. Illetve a weboldalukon szerepelt még az is hogy több mint 30 év tapasztalattal rendelkeznek, úgyhogy szerintem nem nagyon van olyan helyzet, amit ők még ne láttak volna. Számomra ez megnyugtató, hiszen akármi legyen a baj, ők biztosan meg fogják tudni oldani.

Ha már a honlapjukon jártam, akkor szerettem volna többet megtudni magukról a bojlerekről, illetve a működésükről, hogy ne tapogatózzak annyira sötétben, persze ha egyáltalán találok valamit. Itt is pozitívan kellett csalódjak, ugyanis egy nagyon részletes leírást találtam a bojlerekről. Például megtudtam, hogy a bojler az egyik legnépszerűbb eszköz arra, hogy a háztartásokban biztosítsa a melegvíz – ellátást, nem véletlenül persze. Mindenképpen hasznos ezt az eszközt választani, ha az ember házában párhuzamosan, több helyen is használnak meleg vizet. Hiszen a bojler egy olyan eszköz, ami felmelegíti, majd tárolja ezt a vizet, így egy bizonyos mennyiségű melegvíz mindig az ember rendelkezésére áll. Ebből kifolyólag nagy előnye a bojlereknek, hogy akkor sem kell például kétségbe esnünk, ha áramszünet van, mert mint említettem, állandóan tárol egy bizonyos mennyiségű melegvizet. Azt is megtudtam, hogy kétfajta bojler létezik. Szégyen vagy nem szégyen, én azt hittem, hogy csak egyfajta van, de nem. Az egyik a fosszilis energiahordozóval működő bojler, ezt a hétköznapok során egyszerűen gázbojlernek szoktuk nevezni. A másik fajta a modern elektromos bojler. Az előbb említett típusok vezetékes gáz égetésével melegítik fel a vizet, míg utóbbiak folyamatosan figyelemmel kísérik a vízhőmérsékletet, és szinten tartják azt.

Mint ahogy azt a vizgazfutesszerelo24.hu oldalán olvastam, a gázbojlereknek és az elektromos bojlereknek is megvannak a maga előnyei és hátrányai. Azonban ha meghibásodik, mindenképp mondani kell a szakembernek, hogy milyen fajta bojler hibásodott meg, hogy megfelelően felkészülve jöhessen el megszerelni. Azt is megtudtam, hogy mind az elektromos, mind a gázbojlereknek nagy ellensége a vízkő. Itt egy kicsit összeszorult a gyomrom, mert volt egy sanda gyanúm, hogy a régi bojler is emiatt ment tönkre, hiszen a lakóhelyünkön híresen kemény a víz. Féltettem, hogy az új bojler is erre a sorsra fog jutni. Ennek nagyon nem örültem volna, mert a férjemmel nem kevés pénzt fizettünk ki érte. Írják a weboldalon, hogy nem érdemes otthoni barkácsolással próbálkozni, mert többet árthatunk a készüléknek, mint jót teszünk, nem beszélve az egészségünk veszélyeztetéséről. Ez a helyzet nem az otthoni barkácsolás terepe, hanem minden esetben szakembert kell hívni, ők tudni fogják, hol keressék a problémát, és hogy oldják meg. Ez az iromány után az oldalon lejjebb görgetve talál az ember egy visszahívás kérési lehetőséget, ha esetleg nem olyan sürgős a dolog. Természetesen telefonszám is fel van tüntetve, hiszen, ha az embernek azonnal segítségre van szüksége, nem fogja az időt pazarolni email írásával. Én például ezt a lehetőséget választottam, mert nem volt sürgős a szakemberek segítsége, hiszen még megvolt a régi bojlerünk. Az más kérdés, hogy mennyire működött jól. Na meg persze nem szerettem volna elvenni a szakembereket azok elől sem, akiknek a gondjuk tényleg azonnali megoldást követel. Ennél is lejjebb görgetve megtaláljuk azoknak a településeknek a listáját, ahová a cég szakemberei ki tudnak menni egy órán belül. Én felhívtam az oldalon található telefonszámot, és elmondtam, hogy bojler bekötést szeretnék kérni. Biztosítottak róla, hogy a lehető leghamarabb igyekeznek majd hozzánk kijönni, hogy minél rövidebb időn belül élvezhessük az egyenletesen meleg vizet. Ennek nagyon örültem, megköszöntem, és letettem a telefont. Valóban úgy is volt, ahogyan ígérték, elég hamar kijöttek. Mivel mondtam, hogy nekem nem fontos, hogy még aznap, ezért másnap meg is érkeztek a szakemberek, és nagy szakértelemmel bekötötték az új bojlert. Felhívták a figyelmünket a rendszeres karbantartási kötelezettségre is, mert sok esetben ennek elmulasztása miatt mennek tönkre a bojlerek. Nekem volt egy sanda gyanúm, hogy az előzőnél se túl gyakran hívtunk ki szerelőt, hogy nézzen rá, így lehet tényleg ez is okozhatta a gondot. Mindenesetre mi nagyon meg voltunk elégedve a vizgazfutesszerelo24.hu szolgáltatásaival, biztosan csak őket fogjuk kihívni legközelebb is, ha segítségre van szükségünk.

bojler bekötés